ការប្រមូលផល
មនុស្សដែលចូលរួមការងារប្រមូលផល បោកបែន ហាលសម្ងួត សន្និធិ ដឹកជញ្ជូន នឹងការងារផ្សេងៗទៀតត្រូវតែលាងដៃសម្អាតដៃជើងដែលប៉ះម្រេចផ្ទាល់ នឹងសាប៊ូនឹងទឹកជាមុនសិន។ កន្លែងហាល នឹងឃ្លាំងទុកដាក់ម្រេច ត្រូវតែស្អាត នឹងអាចការពារពីការ ចេញចូលរបស់សត្វ កណ្តុរនឹងសត្វស្រុក។ ចំពោះម្រេចដែលត្រូវបេះ គឹជាម្រេចដែលមានគ្រាប់ម្រេចក្រហម លឿង នៅក្បាលសណ្តង់ទើបអាចប្រមូលផលបាន។ បន្ទាប់មកយើងត្រូវយកម្រេចដែលបានបេះរួចយកទៅបែនជាមួយម៉ាស៊ីន ដើម្បីញែកស្រកី នឹងគ្រាប់ចេញពីគ្នា។ រួចយកគ្រាប់ដែលបោករួចយកទៅហាល នៅលើកន្ទេល ស្បៃនីឡុង ស្ងួត ហើយកន្លែងហាលម្រេចត្រូវនៅដាច់ឆ្ងាយពីផ្លូវ កុំអោយមានធូលី នឹងគ្រាប់គ្រួសចូលម្រេច ហើយមិនត្រូវអោយសត្វពាហនៈចេញចូលកន្លែងហាលនោះទេ។ គ្រាប់ម្រេចដែលស្ងយល្អគឺ មានសំណើម១៣% ហើយត្រូវទុកនៅកន្លែងដែលស្អួតល្អ ។
ការកែច្នែម្រេច
ម្រេចក្រហមត្រូវរើសយកម្រេចណាដែលទុំល្មមពណ៌ក្រហមមិនទុំជ្រុល បន្ទាប់មកយើងយកគ្រាប់ម្រេចដែលបេះបាននោះទៅលាងទឹកឱ្យស្អាតហើយយើងយកទៅស្រុសទឹកក្តៅដែលកំពុងពុះរយៈពេលចំនួន ៥ទៅ១០ នាទី ហើយបន្ទាប់មកយើងយកគ្រាប់ម្រេចដែលស្រុសរួចនោះដាក់នៅលើចង្អេរអោយស្រស់ទឹករួចយកទៅហាលថ្ងៃដែលកំពុងតែក្តៅជាការស្រេច។
ម្រេចស ផលិតចេញពីគ្រាប់ម្រេចដែលមានពណ៌បៃតងចាស់ ឬពណ៌លឿង ឬគ្រាប់ម្រេចដែលទុំជ្រុលមិនអាចកែច្នៃម្រេចក្រហមបាន។ គ្រាប់ម្រេចខ្ចី ឬគ្រាប់ម្រេចមានជម្ងឺមិនអាចផលិតម្រេចសបានទេ ព្រោះបរិមាណម្រេចសដែលផលិតមកមានបរិមាណតិចហើយគុណភាពអន់។ ដើម្បីផលិតម្រេចស ត្រូវយកម្រេចដែលរៀបរាប់ខាងលើទៅស្ងោរ
អោយផុយសំបក បន្ទាប់មកយកទៅក្រឡុកជាមួយម៉ាស៊ីកែច្នៃម្រេចស ក្រឡុករួចយើងត្រូវលាងទឹក រួចយើងយកទៅដាក់ហាលជាមួយនឹងស្បៃហាលផុតពីដី ជាការស្រេច។
ការវេចខ្ចប់
ម្រេចដែលវេចខ្ចប់ គឺយើងបានសម្អាត នឹងបានរើសគ្រាប់គ្រួស នឹងកម្ទេចកំទីផ្សេងៗ នឹងបានរើសយកក្បាលសណ្តង់ចេញពីគ្រាប់ដើម្បីអោយគ្រាប់ម្រេចកាន់តែមានគុណភាពល្អ នឹងការអនាម័យខ្ពស់ផងដែរ។
- រៀបចំអត្ថបទដោយ៖ សហគមន៍កសិកម្ម ម្រេចសរីរាង្គគគីរមេមង
Harvest
People involved in harvesting, washing, drying, warehousing, transportation and other work must first wash their hands and feet that come in direct contact with pepper, soap and water. The drying area and pepper storage area must be clean and able to prevent the entry and exit of rodents and domestic animals. Pepper to be picked is a pepper with red and yellow pepper seeds at the head of the stalk can be harvested. Then we have to take the pepper and mix it with the machine to separate the rice and the seeds. Then take the dried seeds and dry them on a dry nylon mat, and the place to dry the pepper should be away from the road so that no dust and stones can enter the pepper and do not let animals in and out of the drying place. Well-dried peppercorns have a moisture content of 13% and should be stored in a well-ventilated place.
Pepper processing
Red pepper
Red pepper, choose the pepper that is ripe, red, not too ripe, then we take the pepper to wash the water and we take hot water to boil for 5 to 10 minutes and then We put the fresh peppercorns on a rack to freshen the water and dry it in the hot sun.
White pepper
White pepper is made from dark green or yellow pepper seeds or overripe peppercorns that cannot be processed into red pepper. Young peppercorns or diseased peppercorns can not produce white pepper because the amount of white pepper produced is small and the quality is poor. To produce enemy pepper, boil the pepper mentioned above.
Peel a squash, grate it and squeeze the juice. Peel a squash, grate it and squeeze the juice.
Packaging
The packaged pepper is cleaned and the stones and debris are removed, and the pickles are removed from the seeds to ensure better quality and high hygiene.
http://cpsfnet.org/kh/home
#HEKSCambodia
#CIRD
Article edited by: Korki Memong Organic Pepper Agricultural Cooperative